h1

Pippis piruetter

november 24, 2010

I APRIL NÄSTA år blir det premiär för Pippi Långstrump att glida ut på isen í ett nykomponerat isdrama, ”Ett äventyr på is”. Det blir ett alldeles speciellt sätt att gestalta Pippi och äger rum i nio ishallar runtom i landet.

En scenshow på is, helt enkelt. En av de medverkande, Tobbe Blom (annars känd som Tobbe Trollkarl) säger i Dagens Nyheter idag att han inte tror att man kommer att nå en ny publik. ”Alla som kommer känner till alla roller och historien, men det blir nytt rent showmässigt.”

Kanske kan man se isshowen som en liten uppvärmning inför sommaren. För det vet väl alla att Pippi i själva verket bor, lever och leker dagarna i ända hos vår granne Astrid Lindgrens Värld här i Vimmerby. 

Och Dagens Nyheter uppmärksammar minsann också att Saltkråkan AB bjuder pensionärer på tårta och kaffe hos oss på fredag, med anledning av att Pippi blir pensionär denna dag. Mellan 11-15 är kaféet öppet. Välkomna!

PS. Bilden ovan är lånad från DN:s artikel idag och är tagen av Micael Engström. Även Svenska Dagbladet skriver förresten om Pippis isäventyr. DS.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: