h1

Pippi blir pensionär – vi firar med tårta!

november 23, 2010

Pippi blir pensionär och firas med tårtkalas i VimmerbyPÅ FREDAG FYLLER Pippi Långstrump pensionär! Då är det hela 65 år sedan Astrid Lindgren kom hem med sitt allra första exemplar av den tryckta Pippi-boken.

Boken gav hon till sin dotter Karin, som ju var den som hittade på namnet Pippi Långstrump några år tidigare. Pippi fanns ju som en muntligen berättad figur i familjen, ända tills Astrid skrev ner boken på maskin och gav till Karin.

Men inte förrän efter vissa omändringar kom boken ut i tryck den 26 november 1945. Och snacka om succé: redan innan jul var upplagan såld!

Med anledning av att Pippi fyller pensionär på fredag så bjuder Saltkråkan AB på gratis kaffe och tårta till dig som också är pensionär! Det sker här på Astrid Lindgrens Näs så långt tårtlagret räcker, mellan 11.00-15.00.

Och är du inte pensionär så kanske du känner någon. Bjud hit dom då, vet ja!

Bilden ovan föreställer förresten den allra första Pippi-bok som Astrid höll i sin hand och sedan gav till sin dotter Karin med dedikationen: ”Till min älskade Karin, som hittade på namnet till denna bok. Från mamma 26.11.1945”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: