h1

Svängigt från Astrids ungdomsår

november 14, 2010

DEN 14 NOVEMBER är Astrid Lindgrens födelsedag. I år är det 103 år sedan hon föddes och det firade vi genom att lyssna till samma musik som den unga Astrid Ericsson kanske lyssnade till när hon var jazzböna här i Vimmerby! Och jisses, vad det svängde.

Peter Lundberg heter pianisten som trakterade Madickens gamla piano. Lite hisnande är det att tänka sig att skolflickan Astrid möjligen klinkade på just detta piano när hon någon gång var hemma hos sin vän Ann-Marie (Madicken). Och i eftermiddags satt Peter här och spelade på det nystämda pianot. Ragtime, charleston och tango (!) stod på repertoaren. Peters mycket kunniga och spännande berättelser om den tiden gav en extra krydda och det är synd att man inte kan återge alla halsbrytande – och intressanta – kopplingar han gjorde.

Peter Lundberg är en gammal kollega till mig från min tid på SVT (jodå, han har gjort fantastiska musikprogram!) och är i USA känd som en mycket skicklig pianist. Han har också personligen träffat flera av dåtidens ledande ragtime- och jazzmusiker. Eftermiddagens evenemang var alltså av den kvaliteten att jag hade önskat att många, många fått vara med. När någon kombinerar kunskap och artisteri som Peter, så kan det bara bli bra!

Ett litet nyhetsinslag gjorde Smålandsnytt. Klicka här och se det!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: