h1

Kanske Jazzstrid Lindgren?

november 4, 2010

EN RIKTIG JAZZBÖNA lär Astrid Lindgren ha varit som ung. Därför tänkte vi fira hennes födelsedag den 14 november med att låta pianisten Peter Lundberg spela dåtidens jazziga hitlåtar på Madickens piano!

Jo, han kommer faktiskt att spela på Madickens piano! För just det pianot finns numera i vår stora utställning om Astrid Lindgren.

Peter Lundberg är tv-producent, men också en internationellt uppmärksammad ragtimepianist. Senast i somras var han engagerad i USA och Kanada på olika festivaler och konserter.

Nu har han med liv och lust gripit sig an uppgiften att förmedla vilken slags populärmusik som kan ha gjort intryck på de unga Astrid Ericsson, Madicken och alla de andra jazzbönorna i Vimmerby på 1920-talet. Så förutom skönspel på pianot kan vi nog förvänta oss en och annan skröna om dåtidens musikliv och upphovsmän.

Konserten äger rum i vårt kafé, till det facila priset av 40 kronor. Dessutom öppnar vi dagen till ära en liten tillfällig tésalong, där man kan köpa gott té, kakor och bakelser – precis som på Café Royal i Vimmerby dåförtiden. Så mycket bättre kan inte en söndag i mitten av november bli!

Söndag 14 november klockan 15.00 – hjärtligt välkomna till Paviljongen på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby.

PS. Vi ligger bara tre timmars resa från Stureplan. DS

One comment

  1. Lysande idé – och lysande pianist!
    Och J A(vi)ZZtrid!!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: