h1

Plåtliljor och konservrosor

november 3, 2010

SKOLLOV FÖR ALLA barn den här veckan och ett fint tillfälle att besöka oss på Astrid Lindgrens Näs. Hela veckan växer nu vår rabatt med plåtliljor och konservrosor, för att inte tala om kapsyltulpaner och skräpnejlikor!

Det är vår pedagog Anneli Karlsson och slöjdpedagogen Marianne Käfer som fixar tillsammans med barnen och visar hur man faktiskt kan skapa  riktigt vackra saker av avfall och träkvistar.

Färgglada konservburkar, läsk- och ölförpackningar, kapsyler och allehanda skrot garneras med lite pärlor och fjädrar. Och vips så har vi en vacker bukett med ovanliga blommor!

I fattigare länder är det vanligt att man på ett påhittigt och roligt sätt gör smycken och andra produkter av det som egentligen är skräp. Där är nödvändigheten en dygd, men även här i överflöds-Sverige är det bra att återanvända slit-och-slängsaker. Om så bara för prydnad eller lek.

Onsdag-fredag 13.00-15.00 finns Anneli på plats för alla som vill skapa nya blommor och påhitt. Paviljongen, Astrid Lindgrens Näs. Välkomna.

Bilden ovan togs igår när Astrid Lindgren skolas fritids var här och slöjdade tillsammans med slöjdpedagogen, som vi tog hit i samarbete med kultur- och fritidsförvaltningen.

Klicka här för att läsa mer!

Annonser

2 kommentarer

  1. Å, en så rolig ide – jag skulle så gärna velat se… Hoppas det kom många, många barn till denna aktivitet!


    • Vi sparar en hel bukett, så kan du se nästa gång du är här!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: