h1

Att ta det lite piano…

oktober 28, 2010

MADICKENS PIANO KLINGAR åter i Vimmerby! På plats i vår utställning finns nämligen pianostämmaren Fredrik Thorstensson från Rimforsa, som kan konstatera att pianot inte stämts sedan 1925!

Det är faktiskt det piano som i verkligheten stod hemma hos den riktiga Madicken, alltså Anne-Marie Ingeström, som var den unga Astrid Ericssons bästa kamrat – och som förresten fortsatte att vara en mycket god väninna till den vuxne Astrid Lindgren.

Pianot fick vi i gåva härom året av Inger Hultenius i Kisa, som i sin tur fått det när familjen Ingeströms bohag auktionerades ut för länge sedan. Nu har instrumentet en hedersplats inne i vår utställning och skälet till att vi stämmer det kommer vi att avslöja endera dagen – det enda jag kan säga är att boka in 14 november (Astrids födelsedag), för då blir det spela av!

Ett mysterium återstår att lösa. Pianots fabrikat. Som synes är det gjort av  Stavenow & Co i Stockholm, produktnumret är 775 – men pianofabriken finns inte nämnd i Fredrik Thorstenssons registerböcker. 

Undrar om någon vet något mer om Stavenow & Co och hur pianot hamnade i Vimmerby? I så fall vill vi gärna veta! 

Annonser

One comment

  1. Hej,
    kolla den här länken, verkar ha funnits flera under samma namn t o m, http://www.klaverenshus.com/eng/Klaver_eng/Forteckning_eng/forteckning_s.htm
    hälsar
    AstridKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: