h1

Pippi och Pettson nätverkar!

oktober 13, 2010

I DAGENS NYHETER idag presenteras den kommande satsningen på den nya ”barnvärlden” online på nätet. Ett slags barnens motsvarighet till World of Warcraft kanske och i vart fall en helt ny webportal för de mest älskade svenska barnboksfigurerna.

Naturligtvis tar Pippi Långstrump stor plats – Pippi är ju fortfarande en av världens mest älskade svenskar. Men i det nya onlineprojektet får hon också sällskap av Pettson och Findus, Sven Nordqvists underbara karaktärer. Ni kan läsa mer om projektledaren Linus Feldts tankar i Dagens Nyheters artikel och på företaget Bajoums hemsida.

Jag befinner mig förresten i Stockholm och har idag arbetat med ett angränsande projekt, som kan bli riktigt spännande i vårt kulturcentrum Astrid Lindgrens Näs kommande sommar, 2011. En viss anknytning till barnportalen kommer vi att ha, hoppas vi. Och jag kan säga så mycket redan nu, att jag har haft en väldigt rolig och stimulerande dag när vi har diskuterat och idéstormat kring sommarprojektet 2011. Det här kan bli riktigt, riktigt bra, kul och spännande!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: