h1

Missa inte BOKENS DAG!

september 28, 2010

HAR DU DET minst intresse för böcker och författare så kan du bara inte missa Bokens Dag den 24 oktober, som vi nu arrangerar för första gången i Vimmerby.

Bokens Dag är ett arrangemang som varje stad med självaktning brukar ha, i ena eller andra formen. Ofta är det den lokala bokhandeln och lokaltidningen som går samman och är huvudarrangörer. Här i Vimmerby har vi på Astrid Lindgrens Näs tagit initiativet och arrangerar tillsammans med Bokia och Vimmerby bibliotek.

Bokens Dag ska helt enkelt vara en härlig, underhållande och givande söndags-eftermiddag, där man kan lyssna till välformulerade och välkända författare, handla böcker och annat, samt inte minst umgås och ta en kopp kaffe eller äta något litet i matväg.

Vi håller till i Paviljongen, både kaféet och filmsalen, och vi anordnar boklotteri med mera.

Mest kända av författarna är kanske Theodor Kallifatides, som har en lång produktion bakom sig och är mycket läst och älskad, och Bengt Ohlsson, som bland annat skrivit den August-prisbelönade boken ”Gregorius” och även han är älskad för sina skildringar och krönikor (bland annat är han tidningen Amelias ”relationsguru”!).

Karin Alfredsson skriver thrillers, ofta om utsatta flickor och kvinnor, med huvudpersonen läkaren Ellen Elg i huvudrollen. Och så kommer Sofie Sarenbrant  (som ni ser på bilden här ovan, en bild som är tagen på årets Bokmässa i Göteborg och som jag skamlöst lånat från Sofies blogg) – hon debuterar med en deckare som redan fått starka lovord. Även hon skriver faktiskt krönikor i Amelia, lustigt nog. Hennes debutbok heter ”vecka 36” och Sofie är redan utnämnd till ”Sverige nya deckardrottning” av Marcus Birro.   

Sist, men knappast minst, serverar vi också en stund med Lena Göransson – entreprenör, matlagare och författare till boken ”Tofvehult – drömmen om ett kafé” som fått pris ända borta i Paris, minsann. Hon berättar om filosofin bakom sina bakverk, sitt kafé utanför Västervik och om att leva sin dröm.

Biljetter till Bokens Dag – som innebär att du får möta samtliga dessa författare – finns att köpa på Bokia i Vimmerby (Stora Torget), Stadsbiblioteket och här på Astrid Lindgrens Näs. 225:- kostar biljetten och jag vågar utlova mer än full valuta för pengarna!

Jag vill också redan här passa på att tacka våra sponsorer, utan vilka vi inte haft någon möjlighet att ordna ett så pass fint och bra arrangemang. Tack alltså till Albert Bonniers Förlag, Damm Förlag, Handelsbanken i Vimmerby, Hotell Carl IX, Karaktärshotellet i Vimmerby och Vimmerby Tidning

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: