h1

Dramatiskt besök

september 10, 2010

POLITISKT HÖGTRYCK RÅDER just nu i landet och därför är många politiker ute och luftar både sig själva och sina åsikter. Och ibland hamnar de glädjande nog på Astrid Lindgrens Näs. 

Häromdagen var kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (m) på visit här på Astrid Lindgrens Näs och såg vår fina utställning om Astrid Lindgren. Hon hann dessutom med ett besök inne i Astrids barndomshem och verkade mycket nöjd med sin upplevelse här.

Idag var det dags för skådespelaren, regissören, författaren och riksdagsledamoten Solveig Ternström, som i somras gjorde ett uppmärksammat avhopp från centerpartiet på grund av kärnkraftsfrågan.

Nu är hon politisk vilde, men reser runt med de rödgröna. Vid besöket i eftermiddags hann Solveig se vår Astrid-utställning och berättade då att hon mött Astrid Lindgren många gånger och dessutom har umgåtts mycket med Margareta Strömstedt, Astrids levnadstecknare och vän.

Och precis som alla andra som besöker oss, så häpnade Solveig över vår utställning, dess kvalitet och inte minst det faktum att en liten landsortskommun som Vimmerby ensamt tar hela ansvaret för att levandegöra det viktiga arvet efter Astrid Lindgren.

Dessutom påpekade hon att vi har väldigt gott kaffe.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: