h1

Stora Turismpriset till Astrid Lindgrens Näs?

augusti 31, 2010

 

EN HÄRLIG NYHET så här i början av veckan: vi är en av tre nominerade i södra Sverige till Stora Turismpriset!

För andra året i rad blir vi på  Astrid Lindgrens Näs nominerade till Stora Turismprisets regionfinal. Det känns väldigt hedrande, eftersom det redan till regionfinalerna har skett en gallring – av alla besöksmål i Kronoberg, Kalmar, Skåne och Blekinges län så är vi en av tre kvarvarande kandidater!

Det känns enormt roligt att vår satsning på kunskap och turism syns och uppmärksammas även utanför vår egen kommun. Jag är själv helt övertygad om att den här modellen – med ett besöksmål som både levererar kunskap, upplevelser och avkoppling – kommer att växa i framtiden. Det besöksmål som har en äkta historia att berätta skapar mervärde. 

Jag tycker att vi under den här sommaren dessutom har tagit ytterligare ett steg framåt, med våra nya miljöer och aktiviteter. Inte minst att vi också, från och med fredag, också blir en plats för universitetsutbildning. Då startar nämligen kursen ”Att skriva barnlitteratur”, som är ett samarbete mellan oss och Linnéuniversitetet.

Att i sommar ha fått se alla lyckliga barn och föräldrar lämna vår Snickarlada med en helt unik upplevelse av att ha fått tillverka något eget, det slår det mesta. Likaså att möta alla tacksamma och glada människor som verkligen tagit till sig vår stora Astrid-utställning och sedan fått en djup närkontakt med Astrids uppväxt inne i hennes barndomshem.

I regionfinalen (som sker på torsdag på Chokladfabriken i Malmö) har vi tuff konkurrens. De andra två tävlande är Kosta Boda Art Hotel och Barnens Turistguide.

Förra året vanns regionfinalen av Ystad kommun – för sin satsning på Mankell/Wallander-turism – och de gick faktiskt ända fram till slutseger och tog alltså hem Stora Turistpriset 2009. Nog vore det kul om vi kunde gå lika långt!?

Här hittar du förresten vårt eget pressmeddelande idag!

Bakom Stora Turismpriset står bland annat Tillväxtverket och Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: