h1

Grattis till Konsthallen!

augusti 20, 2010

IDAG GRATULERAR VI Mariannelund till en alldeles ny Konsthall! Tänk vad entusiasm och entreprenörsanda kan åstadkomma av egentligen – ingenting!

Konsthallen i Mariannelund invigdes med viss pompa och ståt – och riktigt bra artisteri – denna ljumma fredagskväll. Ett gammalt litet hus vid sidan av stations-byggnaden har fått ny färg och inretts till ett litet konstmuseum på tjugo kvadrat, med tre rum för tre olika konstnärer.

Chefen för Virserums konsthall, Henrik Teleman, invigningstalade sig varm för landsbygdens utveckling vad gäller infrastruktur och kultur. Och var manifesteras det bättre än just i Mariannelunds Konsthall, där tankeväckande och spännande konst växer upp alldeles intill den skraltiga järnvägen där rälsbussarna alltför sällan skramlar förbi.

Men nog tror jag att entreprenörer som Anna Mellergård, och de duktiga människor hon har omkring sig, kan ändra på det. Kultur kan förflytta berg och skapa en anda av tillväxt och kreativitet även i små kommuner.  Just idag har vi märkt det så väl även i vårt eget kulturcentrum i Vimmerby, där flera besökare öst beröm över satsningen och hoppats att vi i Vimmerby är stolta över vår anläggning. Det är vi – och nu kan mariannelundborna vara stolta över sin!

Ett kluster av konsthallar och kultur – Virserum, Mariannelund, Vimmerby bland annat – kommer att hitta goda samarbeten framöver och stimulera varandra. Dom som är vinnare när det sker är medborgarna på respektive ort!

Så grattis än en gång, mariannelundbor, till den nya häftiga Konsthallen!

Annonser

One comment

  1. Kan bara instämma. Såg konsthallen tidigare idag. Hela Mariannelund lyfter med det som sker kring stationsområdet.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: