h1

Lauren Child donerar Pippi

juli 20, 2010

EN PRESENT KOM med posten häromdagen! En väldigt välkommen present, dessutom. Nämligen ett signerat  verk av Lauren Child, som illustrerat de senaste brittiska och amerikanska upplagorna av Pippi Långstrump!

Lauren var en av konstnärerna som deltog i fjolårets sommar- utställning Pippi på Pippi  och hennes karaktäristiska illustrationer var ett av huvudnumren i utställningen.

Illustrationerna är återsända sedan länge, men nu har Lauren Child alltså förärat oss ett alldeles eget konstverk enkom gjort för samlingarna på Astrid Lindgrens Näs. Vi bugar förstås djupt och tackar (på bilden ser du vår utställningsproducent Anneli Karlsson med tavlan).

Lauren Child är en av Storbrittaniens mest respekterade och populära författare och konstnärer inom barnkulturvärlden. Hennes böcker om Charlie och Lola samt Clarence Bean har utkommiti stora upplagor och Charlie och Lola har blivit tv-följetonger för barn. Charlie och Lola har en egen hemsida, minsann, som du kan se här. Laurens officiella egna hemsida hittar du här. En del av böckerna finns förstås också översatta till svenska.

Sommaren blev ännu lite gladare i och med denna donation. Så småningom ska vi hitta en plats i vår stora Astrid Lindgren-utställning för denna och andra illustrationer som vi har i vår ägo.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: