h1

Emil i full fart

juni 11, 2010

NÄSTA VECKA BLIR det full aktivitet här på Astrid Lindgrens Näs. I Snickarladan kommer vår nye ”dräng” Tord att husera och har ni tur – eller ber snällt – så drar han säkert en trudelutt på dragspelet också!

Att sommarsäsongen är i full fart märks inte på vädret, men väl på alla glada besökare som hittar hit. I morse till exempel en full busslast med danska kulturintresserade, något senare två fulla bussar med danska barn som ville se vår basutställning om Astrid Lindgren.

”Fantastico!” utropade en av våra besökare nyss efter att ha varit inne i den före detta prästgården och sett vår sommarutställning Trähyss. De tre rummen fascinerar: dels det inre, blåa rummet där man verkligen kan försjunka i Döderhultarns och Agne Lindblads ålderdomliga figurer och scenerier, dels mittenrummet med nutida, ytterst fantasieggande träskulpturer och till sist det ”rosa” rummet, där ett antal påhittiga konstnärer gjort installationer, figurer, gubbar och dockor som man faktiskt får pilla på – och som både låter, rör sig och överraskar.

Jag hoppas att ni blir många som i sommar låter er fascineras av de märkliga och härliga träskapelserna i vårt museum.  Och att ni också tar chansen att skapa själva i Snickarladan alldeles intill.

Allas vår Emil är i alla fall i full fart, som synes, i entrén till vår utställning. Den lilla koncentrerade skulpturen har gjorts av Emils tecknare, Björn Berg, och vi är så glada över att vi fått låna den.

Kom och se själv! Öppet dagligen 10-18.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: