h1

Apropå träskulpturer…

juni 4, 2010

…SOM I HÖGSTA grad är aktuellt här på Astrid Lindgrens Näs just nu, så inspekterade jag häromdagen en ny skapelse på chefsrummet i Kulturhuset i Stockholm.

Kulturhuschefen heter Eric Sjöström och är ledamot av Astrid Lindgrens Näs styrelse och var stolt över att han lyckats få låna ett av verken från Liljevalchs vårsalong tidigare i år, ”Fågelskrämma” av umeåkonstnären Johan Söderberg. En smal manskropp gjort i björk (jo, jag sa ju Umeå!) med häftpistolad näver som hår!

Jag förstår varför Eric blev förtjust. ”Fågelskrämman” påminner både om medeltida kyrkoskulpturer, Giacomettis underbara figurer och om den monumentala Jesus-statyn på berget ovan Rio de Janeiro. Den hade onekligen platsat i vår träutställning, även om det sannerligen börjar bli fullt i våra (alldeles för små) utställningssalar.

Och idag laddar vi på Astrid Lindgrens Näs för fullt för morgondagens invigning av vår egen träskulpturutställning, Trähyss.

Boka in morgondagen för ett besök här: 12.30 reses den spektakulära katedralen, 13.00 invigs utställningen och kort därefter öppnar Snickarladan för den täljsugne!

Välkommen till Astrid Lindgrens Näs – bara tre timmar från Stockholms city!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: