h1

Martin Widmark i topp – igen!

maj 22, 2010

MARTIN WIDMARK HAR återigen vunnit den omröstning som anordnas av Svenska Barnboksinstitutet. När deras Bokjury räknat samma rösterna så visar det sig att de flesta röstat på boken Sjöodjuret i Bergsjön av Widmark och Christina Alvner.

Martin Widmark är också den författare som till sist gick om Astrid Lindgren i statistiken över mest utlånade böcker på biblioteken. Bokjuryns förstapris har han vunnit sex gånger tidigare!

29 000 barn och ungdomar röstade på 976 titlar ur förra årets bokutgivning. ”Snurran städar” av Eva Bergström och Annika Samuelsson vann klassen bilderböcker. I kategorin nio år och uppåt vann ”Ingen ser dig” av Anna Knutsson och Ann-Christine Magnusson. Bästa ungdomsbok blev ”Döden i pizzan och andra skräckhistorier” av Lena Arro.

– Det finns inget finare pris för oss som skriver och illustrerar böcker, konstaterar Martin Widmark i Dagens Nyheters artikel.

Martin har tidigare gästat Astrid Lindgrens Näs och pratat om sina böcker. Vi hoppas att han kan komma tillbaka till oss, kanske redan i sommar för en öppen ”föreläsning”. Håll utkik!

(Och redan nästa vecka medverkar han i Astrid Lindgren-konferensen här i Vimmerby, som i år har tema barn- och ungdomsdeckare.)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: