h1

Spår av gamla händer

maj 18, 2010

IDAG HAR VI fått en fantastiskt fin donation till vår sommarutställning ”Trähyss”. 

Det är Karin och Leif Blomberg från Oskarshamn som mycket vänligt har donerat en samling väldigt gamla träverktyg. Många av verktygen kommer från Karins släkt i Dalarna. I de mjukt slitna trähandtagen och verktygen är det lätt att se gångna generationers vedermödor och att föreställa sig hur just dessa verktyg arbetat fram utsökta vackra och praktiska hantverksföremål.

– Verktygen är som små skulpturer. Man blir helt varm i hjärtat av att se dem, säger vår utställningsproducent Anneli Karlsson.

Vi riktar ett varmt tack till Karin och Leif. I sommar kan ni detaljstudera verktygen i Snickarladan, som just nu inreds bakom den gamla prästgården på Astrid Lindgrens Näs. Och i takt med att träkonstverk och skulpturer börjar anlända till utställnignslokalerna så blir jag mer och mer övertygad: sommarutställningen Trähyss får ni bara inte missa!

Om någon läsare har ytterligare gamla träverktyg att skänka till oss, så tar vi tacksamt emot sådana. Ring mig gärna på 0492-769586 i så fall. Ni belönas med att stå bland våra sponsorer och få fri entré till utställningarna i sommar!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: