h1

Fullt hus!

maj 11, 2010

IDAG HAR VI varit ett välfrekventerat besöksmål och tursamt nog infann sig en överraskande varm vårsol och förgyllde omgivningarna.

Här intill ser ni kommunstyrelsen i Vimmerby, som lade dagens långa sammanträde här i en av våra konferenssalar. Glada miner hos församlingen som synes, åtminstone när jag tog bilden strax efter lunch.

I vårt bibliotek har samtidigt ett tiotal studenter från Linnéuniversitetet i Kalmar huserat i dagarna två. De går Kulturmiljöprogrammet, som handlar om kulturmiljöernas plats i samhället – alltså både regional kulturpolitik, ekonomi och samhällsutveckling. De var förstås nyfikna på Astrid Lindgrens barndomshem och vår utställningsverksamhet. Och det blir alltid lika roliga och vettiga diskussioner med studenter – mer sånt!

Efter lunch presenterade också Svenskt Näringsliv sin attitydmätning, tätt följt av VD:n för Vimmerby Turist- och Näringslivsbolag, Birgitta Bergqvist, som redogjorde för besöksnäringens resultat för 2009.

I sin framställan ställde hon viktiga frågor: vad är det hos oss själva och vår attityd, vår kvalitet och våra satsningar som gör att besöksnäringen tappat nästan 70 miljoner i intäkter jämfört med året innan?  Det är lönlöst att skylla på väder, börskriser och askmoln som vi inte kan påverka. Det i alla fall vi på Astrid Lindgrens Näs försöker göra är att hela tiden se över vår verksamhet, vår attityd mot besökarna, servicegraden och tjänstvilligheten och det som kan kallas kvalitet i upplevelsen vid ett besök här.

För oss är det ointressant att andra kommuner har andra förutsättningar eller att besökare inte orkar gå från centrala stan ut till Astrid Lindgrens Näs – vår uppgift är inte att hitta sådana förklaringar, utan att hela tiden anstränga oss för att bli riktigt, riktigt bra på det vi gör och erbjuda en så bra upplevelse som möjligt.

Någonting är fel när Vimmerby – en av landets främsta turistorter – tappar så mycket i turistintäkter. Det är dags för oss alla att anstränga oss ännu mer, om vi vill vända den trenden!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: