h1

Mat & makt

maj 5, 2010

MAT OCH MAKT är vad dagen idag har kretsat kring på Astrid Lindgrens Näs.

Mat i form av en gemensam lunch för många i kommunen som arbetar med kultur, makt i form av Globträds-dagen där flertalet politiker slöt upp föratt lyssna till krav från skolbarnen i stan.

Kulturlunch samlas vi till en gång i måanden, för att få en liten extra kontaktyta mellan oss som arbetar med kultur i någon form. Idag sammanföll det alltså med Globträds-dagen. Som synes på bilden så samlades gamla och unga under sockerdricksträdet här på Näs – det vill säga det träd som Astrid Lindgren haft som förebild till Pippis sockerdricksträd, ett träd som hon och hennes bror Gunnar lekte i som barn. 

Under den gamla almens beskydd lämnade idag Viking från Astrid Lindgrens skola över en budkavle till några politiker i kommunstyrelsen. Den innehöll bland annat krav på bättre lekplatser, salladsbarer i skolorna och att varje rektor minsann borde gå ut mer i verksamheten och vara med på lektioner ibland!

Det är härligt med barn som vill och kan formulera sina krav. En del av kraven skulle kunna kopieras in i vuxenvärlden också. Både kravet på nyttiga salladsbarer  och chefer som är synliga i verksamheten.

Därför ska jag bums nu gå ut i Paviljongen och se hur det står till där, strax innan stängningsdags denna onsdag när vitsipporna tillfälligt hukade i snögloppet i morse.

Annonser

2 kommentarer

  1. Jag vill tacka för en härligt inspirerande Globträdsdag 5 maj 2010 på Astrid Lindgrens Näs genom att citera, några av barn, sagda tänkvärda ord: ”om världen ska bli bättre måste vi samarbeta”

    Världen kommer att bli bättre – Globträdsdagen var ett strålande exempel på samarbete.

    Tack / Carina


  2. Härligt Carina! Tack för din enastående entusiasm! Nästa gång fixar vi dessutom bättre väder! /Kjell ÅkeKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: