h1

Vårkänslor!

april 29, 2010

ETT HAV AV blommande vitsippor lyser just nu i den vilda parken bakom Astrid Lindgrens barndomshem och förkunnar att ”nu är det vår”!

Det var en passande inramning när vi i tisdags hade besök från projektgruppen bakom Drömmarnas Trädgård strax utanför Växjö, under ledning av initiativtagaren Kajsa Holst. År 2012 hoppas hon kunna inviga en stor och mycket spännande trädgårdsanläggning, som blandar kultur, trädgård, eftertanke, konferenser och konst.

Vi fick tillfälle att presentera Astrid Lindgrens Näs och berätta om hur vi tänker oss ett framtida arbete med våra trädgårdsytor. Vi är båda mycket nyfikna på vad ett samarbete kan ge och det känns skönt att se att gammalt konkurrenstänkande har ersatts av en stark vilja till samverkan – vi ska ju inte konkurrera om besökarna, utan snarare samsas om dom! Den som får en stark trädgårdsupplevelse i Drömmarnas Trädgård är förstås intresserad av att få ännu en upplevelse i Astrid Lindgrens Trädgård och vice versa.

Det ska bli kul att följa våra respektive utvecklingar och väldigt spännande att försöka hitta det där goda samarbetet!

Torsdagen har för min del inneburit motsatsen till vitsippsbackar – nämligen kommunalgråa sammanträdesrum i Stadshuset. Tillsammans med andra chefer i kommunen har jag idag intervjuat de tre kandidaterna till kommunchefsposten.

Hur det gick? Jo tack, bara bra! 🙂 Efter utfrågningarna kan jag konstatera att det fortfarande är tre goda kandidater kvar och att det blir en grannlaga uppgift för arbetsgivaren Vimmerby kommun att till sist välja.

Och äntligen är det maj, äntligen kan vi öppna våra portar varje dag! April månad har varit trist på så vis att vi haft många spontanbesök som tvingats vända i dörren, antingen för att de kommit för sent på dagen eller för att de kommit när vi haft stängt i början av veckorna.

Men från och med 1 maj har vi alltså öppet varje dag! Och det ska ses som ett tecken på att sommaren äntligen är här! Varför inte inviga sommarmånaderna med en lunch eller en kaffe på vårt numera inhägnade utekafé på trädäcket vid Paviljongen? Köket har rustat med godsaker och nyttigheter! Välkomna!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: