h1

Digitalt stöd i landskapet

mars 18, 2010

IDAG HAR VI haft första mötet i styrgruppen för ett spännande forskningsprojekt, som till en del kommer att ha sin bas här på Astrid Lindgrens Näs.

Det är Nationellt centrum för utomhuspedagogik och Linköpings universitet som drar igång en utveckling kring vad man kan kalla ”digitaliserat landskap” – på ren svenska handlar det i stort sett om att berätta historien om Astrid Lindgrens landskap via nya, modern datorbaserad teknik.

Vi på Astrid Lindgrens Näs ska putta in vår kunskap i projektet – främst via vår bilbiotekarie Maria Tunek – och vara en resurs i framtagandet av innehållet i den nya applikationen. Bär det sig väl så kommer vi att inom något år kunna presentera både vårt område och det omgivande småländska landskapet i en mobiltelefon nära dig! Och kanske på något annat sätt också, som vi inte ens kan föreställa oss idag…

För att testa iPhone-tekniken tog jag ovanstående bild av församlingen, innan vi avslutade dagens möte. Fr v Magnus Bång, projektledare, Anne Karlsson, projektchef Nationellt centrum för utomhuspedagogik, Håkan Ulfgard, prefekt institutionen för kultur och kommunikation vid Linköpings universitet, samt Börje Steen, forskningschef.

(PS. Testet gick väl sådär, med tanke på den något suddiga bilden… DS.)

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: