h1

Personalen knivskuren!

mars 15, 2010

OJ, OJ, OJ – idag uppstod blodvite när vi i personalen på Astrid Lindgrens Näs vid lunchdags tog fram knivarna! När lunchen var över visade det sig att inte mindre än tre fjärdedelar av personalstyrkan var skadad.

Nå, även om blodet i viss mån flöt här och var, så var det inte så farligt som det låter. Ett inslag under vår heldagskonferens idag var nämligen att vi själva prövade på träslöjd – som en förövning till sommarens kommande utställning Trähyss – och anförda av vår utställningsproducent Anneli Karlsson utrustades vi med färskt björkträ och varsin synnerligen vass täljkniv. Vår receptionist Angelica Karlsson var först ut att slinta med kniven (se bilden), tätt följd av undertecknad. När björkspånen hade lagt sig hade sex av åtta medarbetare sårats!

Vår planeringskonferens inför sommaren hade vi förlagt till vackra kaféet Tofvehult, nära Västervik, för att på plats få känna in den atmosfär som paret Lena och Peter Göransson så fram-gångsrikt skapat. Vi fick också möjlighet att lyssna till dessa två entreprenörers syn på besöksnäring, företagskultur och uppbyggnaden av kaféverksam-heten. Spännande tankar och kloka ord, med mycket koppling till vår egen verksamhet.

I övrigt har vi planerat akuta åtgärder i den yttre och inre miljön, nya platser för lek och upptäckter för besökande barn och utformningen av våra guidningar i Astrid Lindgrens barndomshem. Vi ser fram emot sommaren och ska göra vad som står i vår makt för att även denna sommar erbjuda många olika upplevelser på Astrid Lindgrens Näs.

Och även om vi tänker ha lite täljverksamhet i samband med vår utställning, så har vi nu beslutat oss för att lämna de vassa täljknivarna hemma. Däremot känns det som att plåsterförrådet omedelbums måste fyllas på!

Annonser

2 kommentarer

  1. Skön ingress! ”Blodvite”. Knivarna ska ni nog låta bli i fortsättningen. 😉


  2. Ja, det var vår slutsats också. Vi överlåter knivarna till de träkonstnärer som är i antågande i sommar!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: