h1

Att tapetsera…

mars 6, 2010

DE NYA INSLAGEN i utställningen Hela världens Astrid Lindgren hamnar nu på plats, undan för undan. Häromkvällen byggdes en superfin Madicken-miljö upp – men inte utan svett och tårar!

Vi har ju fått självaste Madickens piano som donation och för nu in denna vackra möbel i utställningen. För att antyda den lite mer borgerliga miljö som Madicken (dvs Anne-Marie Fries, f Ingeström) växte upp i så har vi skapat en rumslighet med drag av 1920-tal. ”Det luktade fint folk hos Madicken” sa Astrid Lindgren  när hon mindes doften av bankdirektör Ingeströms cigarrer.

Pianot stod alltså hemma hos Madicken och det är väl ingen vild gissning att de båda kompisarna Madicken och Astrid klinkade på tangenterna emellanåt. Vi har nu byggt upp en liten rumsvägg vid instrumentet och vår tekniker Tobbe Persson var självklart den som fick äran att tapetsera rummet.

Glädjande nog har vi, med stöd från tapetföretaget Lim & Handtryck i Göteborg,  hittat en exklusiv och ovanlig tidstypisk tapet – ingen ”easy up” där inte! Med hjälp av mängder med klister, vassa knivar, en hög stege och ett oändligt tålamod satte Tobbe häromkvällen upp denna raritet till tapet. När det var klart mejlade han följande rapport:

”Att tapetsera måste vara som att byta blöjor på grannens unge. Man klarar av det, men man håller på att spy hela tiden.”

Slitigt var det – men så oerhört fint det blev! Här får ni bara se en teaser, men välkommen in i utställningen när vi öppnar igen på onsdag för att njuta av helheten. Ett varmt tack till Lim & Handtryck också, som hjälpt oss med denna rara tapet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: