h1

Björn Ranelid besöker Astrid Lindgrens Näs

februari 5, 2010

NU FÅR NI vara på alerten, alla ni som fascineras av Sveriges just nu kanske mest efterfrågade författare – Björn Ranelid. I morgon släpper vi nämligen biljetterna till hans framträdande på Astrid Lindgrens Näs tisdag den 16 februari!

Björn Ranelid behöver snart ingen närmare presentation – den senaste tiden har han synts i två stora tv-produktioner, nämligen På Spåret och Stjärnorna på slottet, och slagit igenom i var mans/kvinnas vardagsrum. Men den som har följt Ranelid genom åren har redan långt tidigare slagits av hans uttrycksfullhet, hans oblyga framträdanden och hans ymniga bokproduktion.

På något okuvligt vis har Ranelid bänt sig in i det litterära etablissemanget, med sina säregna och flödande berättelser. När han fick Augustpriset 1994 för romanen ”Synden” så var det ett slutligt erkännande av hans författarskap, som tidigare mött både beundran och skepsis.

På Astrid Lindgrens Näs kommer han förstås att prata om sitt skrivande (den senaste boken är Jag skänker dig mina vackraste ord som du ser på bilden härintill). Men också om litteraturens betydelse och om hur vi lever våra liv. Jag har hört Ranelid förr och det har varit en frustande, intensiv, rolig och berörande resa från det lilla till det stora – och tillbaks igen!

Vi är oerhört glada över att vi kan presentera en Björn Ranelid i total frihet i filmsalen på Astrid Lindgrens Näs den 16 september klockan 19.00. Vi lovar att det blir en kväll som inte kommer att likna någonting annat! Och efter framträdandet finns bland annat ovanstående bok till försäljning i vårt kafé, där författaren naturligtvis signerar för den som vill.

Biljetter á 80 kronor säljer vi från och med i morgon, lördag, i receptionen på Astrid Lindgrens Näs (öppet onsd-sönd 11-15). Förköp kan också göras på Turistbyrån och Bokia vid Stora torget i Vimmerby.

Och mitt tips är: kom redan klockan 18.00 till kaféet i Paviljongen och ladda upp med en räkmacka!

Annonser

One comment

  1. Björn Ranelid är verkligen vältränad. det måste man ge honom, Själv tränar jag inför min kajakresa på Kvarken i sommar. Det kommer att bli härligt! Då kanske jag blir lika solbärnd som herr Ranelid också! 🙂Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: