h1

Presskonferens med nye ägaren

januari 26, 2010

IDAG HADE PRESSEN möjlighet att ställa frågor till Nils Nyman, som är vd på Saltkråkan AB, vid en presskonferens i en ytterst lämplig miljö – nämligen entréhallen till attraktionen SaltkråkanAstrid Lindgrens Värld.

Bläcket har knappt hunnit torka på de underskrivna avtalen mellan Vimmerby kommun och Saltkråkan, som skrevs under i förmiddags. Det var glädjande att höra att frågorna på presskonferensen inte handlade om juridiskt trassel och de sena motbuden – utan helt enkelt om framtidsplanerna, som sig bör.

Jag tror det återspeglar vad många känner idag: en stor nyfikenhet och förväntan på framtiden för Astrid Lindgrens Värld och hela kommunen. Nils Nyman poängterade också att Saltkråkans ambition med affären är att värna och utveckla Astrid Lindgrens Värld som den enda parken i sitt slag, inte att göra om den till något annat.

Nisse framhävde också vid presskonferensen att han vill ha ett mycket nära samarbete med Vimmerby kommun och – framförallt – vimmerbyborna. Själv hoppas jag att den samarbetsandan smittar av sig både på näringsliv och privatpersoner. 

Mikael Ahlerup, vd för Astrid Lindgrens Värld, passade också på att berätta om den förstärkta femtiotalsmiljön som man nu jobbar med på gatan mellan entrén och Saltkråkan-huset. 

Samtidigt påbörjas nu arbetet med en långsiktig investeringsplan för framtiden. Debatten i Vimmerby och oklarheten vad gäller det framtida ägandet har försinkat utvecklingen med över ett år, så det finns en del att ta igen. Ty samtidigt har ju konkurrerande besöksmål i vår närhet kunnat planera sina satsningar utan motsvarande problem.

Därmed känns det som att vi kan vända blad. Om inte alltför många år tror jag att Vimmerby vimlar av besökare även en sådan här kall vinterdag som idag. Astrid Lindgrens Värld är oerhört vacker i vinterskrud och vem skulle inte vilja åka kälke i Madickens backe eller skridskor utanför Pippis hus?

Direkt efter presskonferensen ställde huvudpersonerna upp sig för fotografering,  från vänster: Mikael Ahlerup, vd Astrid Lindgrens Värld, Nils Nyman, vd Saltkråkan Ab samt Carl-Axel Centerstig, avgående kommunalråd (c) i Vimmerby.  

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: