h1

Avtalet klart!

januari 26, 2010

SÅ ÄR DÅ avtalet klart och undertecknat – det som innebär att Astrid Lindgrens efterlevande, genom sitt bolag Saltkråkan AB, förvärvar sjuttio procent av aktierna i vårt systerbolag Astrid Lindgrens Värld AB. 

Idag skrevs avtalen också formellt under, efter att kommunfullmäktige igår med stor majoritet sagt ja till affären. Därmed hoppas jag, och många med mig, att fokus nu förflyttas från frågan om vem som ska äga Astrid Lindgrens Värld till hur Vimmerby ska fortsätta utvecklas med Astrid Lindgrens författarskap som grund.

Att parken Astrid Lindgrens Värld kommer att utvecklas mycket positivt är jag övertygad om – och att Vimmerby går en ljus framtid till mötes är jag lika säker på. Med en förstärkt koppling till Astrid Lindgrens familj och författarskap, så uppstår nya möjligheter att utveckla besöksnäringen i Vimmerby med omnejd – och då tänker jag inte bara på vardagsturismen, utan också starkare kopplingar till universitet och högskolor!

Om bara några veckor kommer vi till exempel att berätta om ett nytt, spännande utbildningsprojekt på universitetsnivå här på Astrid Lindgrens Näs; ett projekt som är en direkt följd av att kommunen arbetar i en positiv anda med Astrid Lindgrens författarskap.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: