h1

Rolf Rettich till minne

december 2, 2009

IDAG NÅDDES VI sent omsider av budet att den tyske illustratören Rolf Rettich avled i oktober i år. Mejlet från hans änka kommer just som vi är i full färd med att packa hans härliga Pippi-illustrationer för att returnera dem.

Rolf (född 1929) och Margret Rettich har båda ett högt anseende i barnkulturvärlden i Tyskland. Rolf har inte bara illustrerat Astrid Lindgrens böcker, utan även barnböcker av James Krüss, Michael Ende och Christine Nössinger (som också fått ALMA-priset). Paret Rettich fick den tyska Barn- och Ungdomslitteratur-akademiens Stora pris 1997, för sin gemensamma produktion (bland annat animerade tv-filmer, t ex Die Sendung mit der Maus).

Margret Rettich har idag donerat en av Rolf Rettichs originalillustrationer av den tyska Pippi Långstrump-utgåvan, till våra permanenta samlingar här på Astrid Lindgrens Näs. Vi är förstås mycket tacksamma och hedrade för den generösa gåvan, som vi vid olika tillfällen kommer att visa för allmänheten.

Rolf Rettichs övriga bilder går nu tillbaka till Tyskland, efter att ha glatt nästan 8000 besökare här i den före detta prästgården på Astrid Lindgrens Näs.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: