h1

Pippi tågar ut

november 26, 2009

SÅ ÄR DET då dags för vår utställningsproducent Anneli Karlsson att packa ner alla härliga illustrationer ur årets utställning ”Pippi på Pippi”.

Ni som inte hann med innan vi stängde utställningen i mitten av november får vänta till nästa år. Vi är i full färd med att planera och ta kontakter inför sommar-utställningen 2010. Jag lovar att den blir helt annorlunda än Pippi-utställningen, men minst lika spännande och varierad!

Det är med sorg i sinnet som vi skiljs ifrån flera av de roliga och fina illustrationerna. Vi har ju sett Pippi i japanska, amerikanska, slovenska, engelska och många andra skepnader – trots att Ingrid Vang Nymans fenomenala bilder är de vi är vana vid och älskar, så har jag under de här månaderna ändå blivit väldigt förtjust i de andra illustratörerna.

Några får vi behålla, som Lois L Glanzman´s livsbejakande och färgglada original till en amerikansk utgåva. Ni ser dom här på bilden intill.

Tack och farväl, Pippi! För den här gången, alltså, för hon dyker säkert upp här och där i vår vardag många gånger framöver.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: