h1

Politikerkafé

november 25, 2009

IGÅR KVÄLL VAR allmänheten inbjuden till Astrid Lindgrens Näs för att ställa i stort sett vilka frågor man ville till kommun-ledningen. ”Politikerkafé” kallas tillställningen.

Kanske är det fel rubrik – man kan ju få för sig att det bara är politiker som får fika – men ändå blir jag förvånad över att inte fler tar chansen att få ett informellt samtal med kom-munens ledande politiker.

Hursomhelst: frågorna kretsade kring byggnationer, omsorg, rondeller, nedskräpning och annat. Men framförallt kring Astrid Lindgren och utvecklingen vad gäller kulturpolitik i Vimmerby.

Frågan om försäljningen av aktier i Astrid Lindgrens Värld redde kommunalrådet Carl-Axel Centerstig ut ytterligare en gång – och för varje gång blir det mer och mer uppenbart att det enda rätta för framtiden är att få in Astrid Lindgrens familj, genom Saltkråkan AB, som delägare.

Riktigt intressant blev det när diskussionen handlade om framtidens jobb i Vimmerby. Anders Enqvist från teatergruppen Komedianterna framhöll med kraft, att framtidens nya jobb kan skapas inom kultursektorn – om vi bara vill. Kultur har en särställning i Vimmerby (eller bör ha det!) tack vare kopplingen till Astrid Lindgren och det är viktigt att  förstå vilken kraft vi kan få i denna glesbygdskommun tack vare den kopplingen.

Själv är jag övertygad om att framtiden tillhör den som vågar satsa på kultur, utbildning och upplevelser. Vimmerby är en bit på väg, men det finns oändligt mycket kvar att göra: i skolorna, i kommunhuset, i kulturförvaltningen och inte minst på Astrid Lindgrens Näs och Astrid Lindgrens Värld. 

Jag tror alla i går i alla fall var överens om en sak: kaféet i Paviljongen är en av de härligaste platser som finns att mötas och samtala på. Om jag nu får skryta lite, vilket jag får, åtminstone här på bloggen. 

Har du inte varit i vårt fik än? Jamen, välkommen hit då! Bums!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: