h1

Utveckling och framtidstro

november 5, 2009

VykortresidensetEFTER TVÅ DAGAR med styrelsen för Astrid Lindgrens Näs återvänder jag fulltankad med entusiasm och många goda idéer. Sammanträdeslokalen ser ni här i gammal vykortstappning: landshövdingens residens i Växjö.

Inte minst inspirerande var gårdagskväl-lens möte med ett antal entreprenörer inom kultursektorn i Växjö: det var Årets krögare Per Bengtsson från PM & Vänner,  Kajsa Holst från det häftiga projektet Drömmarnas trädgård, Sofie Magnusson som förestår Huseby och Anders Wisth, vd i nätverket Möbelriket. Många stimulerande samtal om idéutveckling, prissättning och hur man tar till vara all de inneboende värden som finns i våra respektive verksamheter.

Sofie från Huseby vittnade om samma sak som vi upplevt på Astrid Lindgrens Näs – nämligen att framgång skapas genom att vi återskapar historien, men också för in den i nutiden med hjälp av nutida konstnärer!

Det är också mycket lärorikt att bryta vår lilla verksamhet mot den väldiga koloss som vår styrelseledamot Eric Sjöström rattar: Kulturhuset i Stockholm. Trots så olika förutsättningar vad gäller budget och besöksantal, så brottas vi ibland med väldigt snarlika problem. Till exempel hur man får tillräckligt med intäkter i olika utställningsprojekt.

Styrelsemötet i morse ägnades till stor del åt budgeten för 2010. Antalet besök steg med tio procent från 2008 till 2009 (vi närmar oss just nu 30.000 registrerade besök!)  och både styrelsen och jag vågar tro på motsvarande ökning nästa år. Då ska vi försöka nå 33.000 registrerade besök!

Önska oss gärna lycka till, men framförallt – kom hit och njut av allt vi kan erbjuda även så här års!  

  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: