h1

Ordningen återställd!

oktober 29, 2009

VitaPelare 002SÅ ÄR DÅ ordningen återställd – de vackra pelarna på före detta prästgården är återigen vita tack vare vår tekniker Tobbes insats. Därmed kan alla oroliga vimmerbybor andas ut.

Många lyfte på ögonbrynen när vi målade pelarna i Pippi-färger i maj i år. Framförallt många äldre vimmerbybor ruskade på huvudet och var väl ängsliga för att vi skulle gå på resten av huset också. Om sanningen ska fram så fanns det faktiskt en idé om att verkligen göra det, nämligen måla svarta Lilla Gubben-prickar på resten av kåken. Men vi hejdade oss.

Pippi-pelarna kom ju dit av en enda anledning: vi ville förstås framhäva vår uppskattade utställning med Pippi-illustrationer från hela världen och tydligt peka ut i vilket hus utställningen finns!

Jag tror också att det är viktigt att ett kulturcentrum som vårt vågar hitta nya grepp, vågar utmana och vända saker och ting upp och ner. Och om ni tänker efter: det är väl egentligen det som är Pippi! Och Astrid Lindgren!

Men nu är som sagt var ordningen återställd. Pelarna lyser återigen vita på den byggnad som vi kanske kan säga är Vimmerbys svar på Vita Huset!

Här nedan kan ni se bilder på ”före” och ”efter”!

DSC_1535 080514 028

Annonser

4 kommentarer

  1. Bättre med färgade pelare. Ni borde måla den efter säsong typ röd för jul och gul för påsk..:)


  2. Och vita för vintern! Randiga till hösten och svarta på långfredan… nä, det blir inte bra!

    Däremot försöker jag ju lansera ett nytt namn på kåken… Vita Huset i Vimmerby…


  3. Å, vad synd! Hur ska jag nu hitta huset utan Pippi-färger som märke? Skulle ha tyckt rysligt mycket om Lilla Gubben-prickar…


    • Håll utkik efter sockerdricksträdet istället! 🙂 Och prickarna sparar vi tills ett annat år, då vi blir lite modigare!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: