h1

På besök i Alnarp

oktober 13, 2009

Rosenrabatt 083GÅRDAGEN ÄGNADES ÅT ett mycket närande besök på Lantbruksuniversitetet i Alnarp – en stor och imponerande anläggning, där över 800 studenter lär sig allt (antagligen) som är värt att veta om lantbruk och trädgård.

Efter några år med uppbyggnad av utställningar och fastigheter är det nu dags för oss att börja titta lite på trädgården här på Astrid Lindgrens Näs – och vilka kan vara bättre till hjälp där än specialisterna på Alnarp? Att hitta samarbetsprojekt var en av anledningarna till vårt besök där igår och det gav mersmak.

Inte minst en rejäl dokumentation och analys av förhållandena  när Astrid Lindgren var barn här återstår fortfarande att göra. Det finns goda förutsättningar för oss att skapa mycket intressanta forskningsprojekt, där bland annat den förändrade synen på barn under början av 1900-talet kan lyftas fram.

Vi diskuterar också ett samarbete med SLU Alnarp och Nationellt centrum för utomhuspedagogik på Linköpings universitet kring en utvecklad trädgårdstanke här på Astrid Lindgrens Näs. Och redan på mötet igår så ven visionerna i luften – alla kände vi en stark entusiasm att börja arbeta med en utemiljö här i Vimmerby med Astrid Lindgrens värderingar som grund.

  Jag återkommer och berättar mer om trädgårdsprojektet här på Näs, för ett sådant är det från och med nu. Ett spännande trädgårdsprojekt dessutom!

Annonser

2 kommentarer

  1. Jag gillar tanken på en trädgård skarpt. Hoppas det funkar med kolonilotter nere i Bullerbyn


    • Ja, det här kan bli stort och hur bra som helst. Kolonilotterna hänger mycket på att folk i Bullerbyn VILL – men jag tror det skulle kunna vara ett alldeles utmärkt integrationsprojekt + förstås ett grönsaksprojekt!! 🙂Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: