h1

En fredag…

augusti 28, 2009

Biblioteket 001…FYLLD AV PLANERING inför hös-tens många olika arbetsuppgifter. Om fjorton dagar ska vi samla styrkorna för att bestämma mål och handlingsplan för hösten och våren.

Att jobba med Astrid Lindgrens Näs är att vänja sig vid att ta små steg framåt undan för undan. När vi nu minskar våra öppettider från och med 1 september, så kan vi ändå glädjande nog samtidigt presentera en utökning av verksamheten – äntligen kommer vårt bibliotek i den före detta prästgården att hålla öppet på bestämda tider för allmänheten.

Varje onsdag 12.00-15.00 kan den som vill komma upp hit och träffa vår bibliotekarie Maria Tunek. Man behöver inte ens ha något ärende, utan helt enkelt bara titta sig omkring, prata bort en stund eller ta en bok och läsa. (I skrivande stund slår det mig att vi kanske borde införskaffa ett schackbräde också – det har väl varje bibliotek värt namnet i sin läsesal?)

För övrigt innebär hösten att vi kommer att jobba mer intensivt med kunskapscentret och forskningsbiblioteket. Att vi har en bibliotekarie på plats betyder att vi kan öka tillgängligheten, sprida kunskap om Astrid Lindgren och näraliggande ämnen, och inte minst öka kontakterna med högskolor och universitet.

I sin linda ligger även ett utvecklingsarbete kopplat till trädgården här på Näs. Just nu för jag spännande resonemang om hur vi ska kunna skapa en unik och högintressant odlingsmiljö, med bas i den trädgårdskultur och det hushåll som fanns här för 100 år sedan, alltså när den lilla Astrid Ericsson skalade omkring här som barn. Det finns många kreativa och visionära idéer – nu gäller det bara att få fram en handlingsplan. Och pengar, inte minst. 

Sista helgen för i sommar har förresten Federico och Louise i kaféet ett extraerbjudande som du inte kan missa: vår berömda räkmacka, Heineken öl och kaffe på maten för bara 103 kr.

Från och med 1 september går vi ner på ordinarie öppettider: onsdag-söndag 11-15. Men ni är minst lika välkomna då!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: