h1

Välkommen Mike O´Brien!

maj 5, 2009

img_3374

SÅ ÄR DÅ den andre internatio-nelle gästprofessorn till Astrid Lindgrens minne installerad här i Vimmerby.

Idag höll nämligen professor Michael O´Brien från Nya Zeeland sin installationsföreläsning här på Astrid Lindgrens Näs. En föreläsning som naturligtvis tog avstamp i Mikes egen forskning kring barns rättigheter och FN:s barnrättskonvention. 

Inom kort hoppas vi kunna publicera hela föreläsningen på vår hemsida.  

Dagen i övrigt var fylld av samtal med Mike, som kom till Vimmerby tillsammans med den ”avgående” Astrid Surmatz samt professor Tapio Salonen från Växjö Universitet. Och diskussionerna var livliga: om Astrid Lindgren, om barn och barns rättigheter, om kulturens roll i ett litet samhälle med mera. En rundvandring i vår stora utställning om Astrid Lindgren och ett besök inne i Astrids barndomshem (bilden ovan visar Mike O´Brien i Astrids barndomskök) hann vi också med.

img_3377

Mike är en mycket trevlig och öppen person, som vi gärna ofta återser som vår gäst. En av hans första kommentarer vid besöket här på Astrid Lindgrens Näs idag var för övrigt att det är fantastiskt att en liten kommun som Vimmerby är framsynt nog att satsa så starkt på kultur, samt att arbetet med Astrid Lindgren väl måste vara en nationell angelägenhet!

Det är en spontan kommentar från en person som kommer utifrån och ingen blir väl överraskad om jag säger att jag håller med!

Bilden till höger: professor Tapio Salonen, Växjö Universitet, tillsammans med den nye gästprofessorn till Astrid Lindgrens minne, Mike O´Brien.

Annonser

One comment

  1. Dette høres ut som en flott gjesteprofessor og en spennende forelesning. Jeg ble veldig glad da jeg leste at dere trolig kommer til å publisere hele forelesningen på hjemmesiden!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: