h1

Kulturråd, ALMA och Malou

april 28, 2009

 

tamer_intro4

EN VANLIG DAG på jobbet: i morse genomgång med vår utställningsansvariga Anneli Karlsson och vår marknadsförare Charlotta Lindkvist, sedan en lite seg och småförsenad tågresa till Stockholm.

Jag sitter just nu på Kulturrådet i Filmhuset, i avvaktan på mottagningen med bl a kulturministern och generaldirektören. Nyss har vi avslutat en utvärdering av ceremonien i Vimmerby när årets ALMA-pristagare utsågs. Vi var alla mycket nöjda med arrangemanget och ALMA-kansliets chef Erik Titusson rapporterade dessutom om hur exotiskt det upplevdes på plats i Italien, med direktsändningen från Vimmerby till den stora barnboksmässan i Bologna! Precis som vi hade hoppats!

Nu har vi även grovplanerat resan till Vimmerby för ALMA-pristagarna, Tamer Institute for Community Education. Den sker i slutet av maj och sammanfaller dessutom med att vi på Astrid Lindgrens Näs öppnar sommarens stora, fantasieggande utställning Pippi på Pippi med Pippi-bilder från hela världen och nutida konst. Vi hoppas att en av invigningstalarna blir Renad Qubbaj, generaldirektör för Tamer-institutet, som kommer på besök till Vimmerby.

I morgon väntar förresten tv -soffan hos Malou von Sievers i TV4. Strax efter 11 i morgon förmiddag ska jag berätta om Pippi och vår utställning. Kul!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: