h1

Pippi på Pippi!

mars 18, 2009

pippi_original

Nu presenterar vi vår sommarutställning: Pippi på Pippi

Ett hundratal tokiga, roliga och överras-kande bilder från hela världen är med och vi öppnar den 30 maj!

Här i Sverige är vi ju vana vid Ingrid Vang Nymans härliga Pippi-illustrationer, men långt ifrån alla länder har anammat dem i sina utgåvor av boken. I sommar kommer vi att visa upp en mångfald original från utländska förlag och kan redan nu utlova några rariteter!

Men vi nöjer oss inte med det. Vår utställningsproducent Anneli Karlsson har samlat ett antal svenska, nutida konstnärer som helt fritt får skapa kring sina associationer och erfarenheter av Pippi. Det ska till exempel bli mycket spännande att se hur Marianne Lindberg de Geer tar sig an tanken på en ”medelålders” Pippi eller när Magnus Lönn tillåter sig att nyskapa och omskaåpa ord eller spränga gränser som sakletare.

Vi planerar just nu för en del ombyggnationer, bland annat här i den gamla prästgården (nu Kunskaspcenter) och ute i Paviljongen.

Spännande är det. Och för första gången har vi en tillfällig utställning som också barnen kommer att jubla över!   

Jag återkommer med rapporter, men innan dess vill jag bara påminna om att Astrid Lindgrens näs har en monter på TUR-mässan i Göteborg från och med idag 18 mars och till söndag. Visst är den fin (se bild nedan) – en replik av Astrid Lindgrens kök i barndomshemmet här på Näs!

Hälsa på Jenny, Charlotta och Anna i monter G03:02 – alldeles intill Astrid Lindgrens Värld och Vimmerby turistbolag. Hälsa från mig så får du kaffe! 🙂    

tur2008

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: