h1

Madickens piano

mars 13, 2009

madickens-piano1

DET NI SER här intill är ingenting annat än en klenod: självaste Madickens piano!

Det är Inger Hultenius i Kisa som så generöst skänkt det gamla – och tunga! – piano som tidigare stått i Madickens barndomshem. Nu kan vi införliva det med våra samlingar.

Madicken hette egentligen Anne-Marie Ingeström (senare gift Fries) och växte upp en bit söderut, sett från Astrid Lindgrens Näs. Hon var en av den unga Astrids närmaste väninnor och det är ingen vild gissning att de båda spelade, sjöng och lekte vid just detta piano.

Nu har vi det hos oss och kommer så småningom att visa det i vår utställning. Tillsammans med Astrid och Sture Lindgrens matsalsbord – vid vilket Astrid sannolikt renskrev första manuset till Pippi Långstrump, enligt dottern Karin – så blir det fina tillskott till utställningen i Paviljongen.

Den som till äventyrs har annat originalmaterial med anknytning till Astrid Lindgren – föremål, brev, dokument, foton eller liknande – är förstås hjärtligt välkommen att höra av sig till oss. I utvecklingen av Astrid Lindgrens Näs ingår bland annat uppgiften att förvara och visa sådant för framtida generationer.

Skriv i så fall gärna en rad till kjell-ake.hansson@vimmerby.se

Trevlig helg!

Nästa vecka är det förresten TUR-mässan i Göteborg. Vi finns i monter G 03:02. Välkomna!

madickens-piano-2

Vår vaktmästare Tobbe (i röd tröja) pustar ut tillsammans med sina bärare. Madickens piano är en tung gåva, minst sagt!  Foto: Bengt Johansson.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: