h1

Vinter adjö

mars 12, 2009

dsc_0978_1569RIKTIGT SÅ MYCKET SNÖ SOM PÅ BILDEN ÄR DET INTE KVAR PÅ ASTRID LINDGRENS NÄS NU, MEN VINTERN BITER SIG ÄNDÅ FAST ONÖDIGT LÄNGE, TYCKER JAG.

Idag har jag pulsat i snöslask i Stockholm, haft ett möte på Dalagatan med bland andra Astrid Lindgrens barnbarn Nisse Nyman. På dagordningen stod fria diskussioner om den framtida utvecklingen för Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby.

Turismen vet vi ju att vi kan arbeta med, inte minst på grund av att vi nu verkligen kan visa upp Astrids unika och helt igenom äkta barndomshem! Men vi tycker ju att Astrid Lindgrens Näs kan erbjuda så mycket mer – för forskare, specialintresserade, skolbarn och högskolor. Och varje gång vi analyserar Astrid Lindgrens fantastiska livsgärning, så ser vi tydligt hur just hon verkligen personifierar det svenska 1900-talet. Demokrati, kvinnofrågvor, barns rättigheter, utvecklingen på landsbygden och i storstäderna, de stora politiska och humanistiska frågorna – allt detta har Astrid Lindgren inte bara gestaltat i sina böcker, utan också själv påverkat!

Vi tror på att Astrid Lindgrens Näs kommer att utvecklas starkt de närmaste åren och bli ett mycket speciellt och unikt kulturcentrum! Gissa om det känns inspirerande?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: