h1

Nyförvärv!

februari 25, 2009

ylla-elefantDET DAGLIGA  ARBETET på Astrid Lindgrens Näs går bland annat ut på att successivt komplettera vårt referensbibliotek.  Häromdagen kom en liten raritet neddimpades i form av den lille elefanten Japu.

Astrid Lindgren bearbetade texten av författaren Ylla (pseudonym för Camilla Koffler)  och Rabén & Sjögren gav ut bilderboken Den lille elefanten 1956. Vi har hittills saknat förstaupplagan, men nu äntligen finns den i vår ägo!

För övrigt pågår nu rekryteringen av bibliotekarie hit till Astrid Lindgrens Näs. Den vi anställer blir verkligen efterlängtad – många arbetsuppgifter väntar, bland annat med referensbiblioteket.

Annonser

One comment

  1. Hej!

    Jag söker en bild av Lion Wikland. Kanske du kan hjälpa mig? Den är fyrkantig, ganska stor och mitt på bilden sitter en pappa i en fåtölj vänd emot betraktaren. Han har nog tofflor på fötterna och kanske en grön tröja? Han är bunden med rep i den här fåtöljen. Runt omkring honom “stormar” en större samling barn som alla är utklädda till indianer. Pappan har alltså blivit tillfångatagen.

    Känner du igen den? Om så är fallet, kan du hjälpa mig att få tag på den?

    Mvh

    Lina NybergKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: