h1

Vimmerby-Bologna

februari 17, 2009

dsc_1194

DIREKTSÄNDNING FRÅN ASTRID LINDGRENS NÄS rakt ner till den stora barnboksmässan i Bologna blir det på tisdag den 24 mars – i en helt ny ceremoni som avslöjar vem som får årets ALMA-pris!

Idag har vi lagt fast planerna för tillkännagivandet av årets ALMA-pristagare. Det blir ett spännande event både i Vimmerby och i italienska Bologna – samtidigt! Kulturrådets ALMA-kansli har varit på plats och vi har haft många givande samtal kring evenemanget idag (på bilden ovan: fr v kanslichef Erik Titusson, Jenny Löfström, koordinator samt Agnes Lidbeck, inforamtionsansvarig).

Via en direktlänk från Astrid Lindgrens Näs visas hela tillkännagivandet på storbild på ett av de stora mötestorgen på barnbokmässan i Bologna. Det innebär att barnboksentusiaster från hela världen kommer att kunna följa juryns avslöjande. Kanske kommer vinnaren till och med att finnas på plats i Bologna!

Detta sker den 24 mars och dagen till ära så håller vi på Astrid Lindgrens Näs extra öppet för allmänheten, som förstås är välkommen att vara med när juryn avslöjar årets vinnare. Dessutom kan den som ännu inte gjort det se vår stora utställning om Astrid Lindgrens liv och gärning, ”Hela världens Astrid Lindgren” alldeles gratis denna dag. Vi har öppet mellan 12-15.

Vi känner redan av spänningen. 153 personer och organisationer är nominerade från hela världen; om drygt en månad vet vi vem av alla som får årets barnbokspris på 5 miljoner!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: