h1

Styrelsen på plats

januari 30, 2009

PUH, NU ÄR vi en smula fredagströtta, efter att styrelsen i bolaget Astrid Lindgrens Näs haft ett framtidsinriktat seminarium i dagarna två!

styrelsen-kalnab2009

Styrelsen för Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs AB samlade i Paviljongen på Näs i Vimmerby: fr v Eva Berglund, Bengt Benson, Kristina Alsér (ordf), Kjell Åke Hansson (vd), Nils Nyman, Eric Sjöström, Carl-Axel Centerstig.   Foto: Anneli Karlsson.

Diskussionerna och idéerna har haglat i luften – alla är vi besjälade av de möjligheter som finns i arbetet med Astrid Lindgrens Näs och ibladn ser vi ingen bortre gräns! För trots allt är det så att Astrid Lindgrens liv och gärning inspirerar till nya insatser på oerhört många områden, alltifrån barnkultur till frågor om civilkurage och miljö.

I går kväll fick styrelsen också prova på halmbalarna i Sagoladan, vår senaste ”attraktion” – och dessutom lyssna till ett av Astrid Lindgrens mest okända verk, Hästen och Åsnan. Det är en kort sedelärande saga som Astrid skrev när hon gick i andra klass och som nästan ingen tidigare läst. Den hittade vi i Astrid Ericssons uppsatsbok, Klass 2, Höstterminen 1918, som glädjande nog ingår i våra samlingar.

Det långsiktiga målet för verksamheten och en strategi för att uppnå det var annars vad som fyllde våra två dagar. Jag lär få anledning att återkomma till det många gånger.

Extra livgivande är det att höra att frågeställningarna är till viss del lika, oavsett om man arbetar med ett litet kulturcentrum som vårt eller ett gigantiskt, som Kulturhuset i Stockholm. Eric Sjöström, kulturhuschefen, sitter med i vår styrelse och det är alltid mycket spännande att höra hans reflektioner angående utställningar, publika arrangemang och den fysiska miljön.

Läs förresten Erics blogg också! Han är flitig som en myra med den!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: