h1

Pippi i Afghanistan

januari 6, 2009

pc170140

ETT NYÅRSBREV HAR kommit från Christian och William, som arbetar i ett svenskt Military Observation Team i Afghanistan. Visst blir man glad i hjärteroten när man ser att barnen och de svenska militärerna samlas runt Pippi Långstrump!

Så här skriver Christian i sitt mejl:

”Bilderna är tagna i staden Shebergan, i väster i Sveriges ansvarsområde. Jag och min kollega William stod utanför ett möte som våra chefer var på, när det plötsligt flockades en massa barn runt oss. Den första snön i år hade just fallit och eftersom det fanns vissa språkbrister och svårigheter i den muntliga kommunikationen mellan oss svenskar och de afghanska barnen, så använde vi oss av snö för att kommunicera.

Vi målade först upp en ”smiley” på väggen med hjälp av snöbollar. Alla barnen (cirka tjugo stycken) var väldigt intresserade o nyfikna. När vi var färdiga ville vi dock försvenska den något och berätta en historia, så vi gjorde om den till Pippi Långstrump.

Barnen tyckte det var jätteskojigt att se bilden. Det fanns några lite äldre barn som kunde knagglig engelska och genom dem berättade vi om Pippi för de övriga barnen. Vi berättade att hon är från Sverige, att hon är världens starkaste tjej och är väldigt busig men också väldigt snäll.  Jag tror faktiskt att några kände igen Pippi och hennes namn, och samtliga barn tyckte det var mycket roligt att höra oss berätta.

En rolig detalj var att väggen vi gjorde figuren på var av lera så fukten från snön satte sig i materialet och fanns därmed kvar även efteråt när snön hade smält bort.”

Det är bara att önska Christian och William lycka till och hoppas att de får berätta mer om Pippi på plats där i norra Afghanistan. Deras team utgör en underrättelseresurs och jobbar i små patruller och tar sig till svårtillgängliga områden för att samla in information om säkerhetsläget.

Bilderna  föreställer Christian och William från Flygbasjägarna med Pippi och barn i Shebergan, Afghanistan.

pc170143

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: