h1

Världens julklappar!

december 22, 2008

kati-i-amer-korea1

IDAG FICK VI några paket med det som alltid är årets julklapp, nämligen böcker! I våra paket låg några välkomna gåvor till vårt referensbibliotek, gåvor som visar hur Astrid Lindgren ständigt är aktuell över hela världen.

Årets julklappsböcker i Sydkorea kan exempel-vis bli Kati-serien. I år har nämligen de tre böckerna Kati i Amerika (bilden brevid), Kati i Paris och Kati i Italien getts ut där, med vackra och inte alls särskilt ”astridlindgrenska” omslag.

Även Mästerdetektiven Blomkvist i årets kinesiska tappning ser en smula främmande ut för oss – men spännande! Tanken går nästan till manga-estetiken, som ni ser på bilden nedan.

omslag-kalle-b-kinesisk

Under alla förhållanden tycker jag att det är  fantastiskt att Astrid Lindgrens verk fyller julklappssäckarna och strumporna över hela världen, även med böcker som alltså skrevs för över femtio år sedan. Snacka om klassiker!

Tack, förresten, till familjens bolag Saltkråkan AB som ständigt ger oss paket med spännande, intressanta och konstiga böcker från hela världen.

EN RIKTIGT GOD JUL TILL ALLA LÄSARE! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: