h1

Kommunstrategiska studier

december 15, 2008

DAGENS ARBETE HAR bland annat innefattat ett möte med Centrum för Kommunstrategiska Studier vid Linköpings universitet, där vi som på skilda håll i kommunen arbetar med Astrid Lindgren-anknytning har fått svara på frågor om vad vi tror om Vimmerbys utveckling som kommun i framtiden.

Mycket handlade förstås om den fantastiska utveckling staden har haft de senaste tjugo åren, men också intressanta diskussioner om vad som kan påverka utvecklingen i framtiden. Och kanske än mer hur vi som bor och arbetar i Vimmerby kan påverka den.

Vi är en del som tror  – ja, vi hävdar faktiskt att vi vet! – att det finns en spännande dynamik i kulturen och att det kanske är dags att börja se kultur som en näring och inte bara en fritidssyssla. Jag misstänker också att den kommande kulturutredningen kommer att placera en del initiativ ute i regionerna och kommunerna och då är det viktigt att vi vet vad vi vill göra i Vimmerby.

Naturligtvis hänger det ihop med utvecklingen för besöksnäringen – även om det har kastats lite onödigt grus i det maskineriet just nu (försäljningen av Astrid Lindgrens Värld har ju tillfälligt hindrats av några få personer) så finns det möjligheter till en stark utveckling för både de befintliga och kommande hotellen och andra sidonäringar. Med rätta satsningar så kommer Astrid Lindgrens Värld att vara loket som drar besöksnäringen i många, många år framöver. Och det främjar även kulturen i stan, på alla vis.

Det är givande att sitta ner några timmar ibland och fundera igenom framtiden. Jag önskar att fler tog sig den tiden, både medborgare, skribenter och politiker i kommunen.

PS. Naturligtvis diskuterade vi också Vimmerbys nya logga (se ovan), som har väckt många synpunkter! DS.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: