h1

Rasmus går igen

december 13, 2008

https://i1.wp.com/www.bollnas.se/Webred%5Cwbobjekt.nsf/attachments/Rasmus_p%C3%A5_luffen_1956.jpg/$FILE/Rasmus_p%C3%A5_luffen_1956.jpg

NU SKA RASMUS gå ut på luffen igen,  i en musikal på Oscars-teatern i september nästa år. Och den som iklär sig rollen av den varmhjärtade och trygga Paradis-Oskar blir artisten Markoolio, skriver Svenska Dagbladet idag.

Ett möjligen något udda val, även om Markoolio tidigare gestaltat en annan av Astrid Lindgrens ”gubbar”, nämligen Karlsson på taket. Men regissören Staffan Götestam vet säkert vad han gör när han städslar en av de mest populära barnidolerna i landet och vi får väl för en stund glömma bort Markoolios party- och lättkläddabrudar-image.

Skuggan faller långt efter Allan Edwall, som gjorde Paradis-Oskar på film så att vi alla önskade oss en likadan luffare till pappa. Men självklart kommer Markoolio att göra rollen på sitt sätt och eftersom han är en artist med både värme och hjärta, så  ser jag fram emot hans tolkning.

För mig är dock Rasmus på luffen för evigt mest förknippad med Eric Palmquists illustrationer (bokomslaget härintill), eftersom jag läste just Rasmus ett oräkneligt antal gånger när jag var liten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: