h1

Lucia dansar!

december 12, 2008

https://i2.wp.com/www.karinboye.se/om/fotoalbum/lucia.gifSNÖ IDAG IGEN och ett mycket vackert och vintrigt landskap i Vimmerby – en perfekt inramning till helgens olika evenemang på Astrid Lindgrens Näs. I morgon, lördag, ser vi fram emot ett förmodligen läckert framträdande – nämligen det dansande luciatåget!

Det är den framgångsrika kulturskolans dansgrupper som ger sin speciella Lucia-föreställning hos oss lördag klockan 14.30 och 15.00. Jag tror att det blir i kaféet i Paviljongen, men man kan aldrig så noga veta. Kanske flyttar de ut i den snöiga och vykortsliknande trädgården också? Stämningsfullt och överraskande är jag ändå säker på att det blir!

Och alla ni som har möjlighet – missa inte Vimmerby Kulturskolas ungdomskör i Paviljongen på söndag kl. 15.00! Jag hörde deras luciaframträdande förra året och blev mäkta imponerad. Musikpedagogen och körledaren Karin Westrin gör underverk med alla dessa barn och ungdomar. Det är en förmån för en liten kommun att ha en så bra kulturverksamhet.

I Sagoladan på söndag klockan 14.00 kan man också krypa upp bland halmbalarna, kura in sig under fårskinnen och lyssna på spännande sagor och berättelser – om man är barn, vill säga. Alla föräldrar hänvisas vänligt men bestämt till kaféet istället!

Det känns att julen närmar sig och att det nu verkligen doftar av Jul i Bullerbyn.

PS. Den lilla lucian ovan är faktiskt ingen mindre än en av Sveriges främsta lyriker, nämligen Karin Boye (som föddes 1900). Jag har lånat bilden från Karin Boye-sällskapets hemsida, där man bland annat kan titta in i Ulf Boyes familjealbum. Plus läsa en hel del om Karin Boye också, förstås. DS.


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: