h1

Insnöad skulpturgrupp

november 21, 2008

kallaanov081

IDAG KOM SNÖN till Vimmerby – lagom till den första helgen med vårt evenemang Jul i Bullerbyn. Redan har både barn och vuxna varit inne i Paviljongen och kollat in den upp-och-nervända julgranen samt ”spelat” på vår doftorgel, med lukterna från barndomens jular.

Källa Astrid – vårt omdiskuterade konstverk i trädgården – ändrade också utseende i morse, när snön föll. I mitt tycke gjorde de skarpare kontrasterna att skulpturgruppen blev än mer intressant: i stället för det rofyllda barnet som brukar bäddas in i grönska och syréndoft under sommaren, så finns nu ett utsatt barn, ensamt, allvarligt och övergivet, i skulpturen. Och sådana barn skrev Astrid Lindgren ofta om. 

I vinterljuset kan man uppleva skulpturgruppen som svart, skarpt metallisk och med något hotfullt ruvande i atmosfären. Jag önskar nästan att den röda fågeln i Sunnanäng skulle flyga in i bilden.

Konst som kan tolkas och omtolkas är god konst, i någon mening. Konstnären Berit Lindfeldts Källa Astrid är ett sådant verk. Vad tycker ni själva? Kommentera gärna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: