h1

Viveca Lärn på ingång

oktober 30, 2008

EN AV DE författare som fått Astrid Lindgren-priset är Viveca Lärn. Dagen innan Astrids födelsedag kommer hon hit till Astrid Lindgrens Näs för en författarkväll. Jag gissar att många vill möta kvinnan bakom Saltön, den stora publiksuccén i tv.

Viveca är, trots böckerna om Saltön, ändå mest känd för sina barnböcker. För mig är det extra roligt att hon gästar oss. Vi har stött ihop då och då under många år. När jag för länge sedan arbetade på radion i Göteborg hade vi väldigt roligt i ett På Minuten-liknande program, som hette Berättar-KRAX (fråga mig inte varför, jag har totalt glömt bort anledningen).

Panelen var egentligen bättre än vad vi insåg då: förutom Viveca var även Claes Malmberg, Leif ”Loket” Olsson och inte minst Sten-Åke Cederhök med. Säga vad man vill om medlemmarna i den panelen, men berätta kunde dom!

Torsdag 13 november kommer Viveca Lärn till Astrid Lindgrens Näs. Som vanligt öppnar vi kaféet klockan 18.00 och möter Viveca på scenen klockan 19.00. Välkomna!

Det är för övrigt första gången Viveca är på Astrid Lindgrens Näs och det ska bli härligt att få ta med henne in i Astrids barndomshem. Viveca hade ofta kontakt med Astrid Lindgren och på bilden här ovan ser du Viveca och Astrid läsandes brev i soffan hemma hos Astrid på Dalagatan i Stockholm.

Kolla också in Viveca Lärns hemsida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: