h1

Antikrundan

september 9, 2008

När TV kommer till byn blir det en lätt uppståndelse – det vet jag sen år av eget arbete inom SVT. Idag har Antikrundan varit på plats hos oss, dagen efter att programmets programledare Anne Lundberg fått pris på den i övrigt ganska mediokra Kristallengalan.

Många människor slöt upp vid Mässhallarna, där huvuddelen av programmen spelades in. Här på Astrid Lindgrens Näs kunde vi bjuda några av experterna på en rundvandring, besök i våra två utställningar och en upptäcksfärd bland våra böcker. Inger Johanson-Thor är expert på just böcker och ser ofta signerade exemplar av Astrid Lindgrens verk – Astrid var generös med signeringar och vänliga dedikationer. I vårt forskningsbibliotek hittade Inger faktiskt några rariteter, bland annat en första utgåva av pjäsboken om Pippi Långstrump!

Vid skymningen kom så Anne Lundberg och Inger Johanson-Thor in i Astrid Lindgrens barndomshem, för att bläddra bland böckerna tillsammans med Gunvor Ruhnström, som tillhör ägarfamiljen och är brorsdotter till Astrid och dessutom själv uppvuxen på Näs.

Håll utkik när programmen väl kommer senare i höst. Det är sällan vi släpper in tv-team i Astrid Lindgrens barndomshem, där för övrigt det mesta av inredningen är just antik!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: