h1

Regionförbundet och Astrids tavlor

september 4, 2008

 

 

IDAG HAR VI BESÖK av Regionförbundet i Kalmar län, som är här för ett styrelsemöte – men också för att se våra utställningar, som inte minst Regionförbudnet bidragit till att finansiera. 

I grunden är verksamheten här på Astrid Lindgrens Näs sprungen ur ett treårigt projekt, där Regionförbundet, EU Mål 2 Södra och Vimmerby kommun var finansiärer. I allt väsentligt är vi på väg mot den vision som fanns då, men vare sig Rom eller Näs byggdes på en dag! Att etablera ett kunskapscenter med långsiktiga verksamheter och kontakt med universitet och högskolor tar verkligen lång tid. Att få fart på en kvalificerad utställningsverksamhet tar även det lång tid och kräver en hyfsad kassa. Att planera och underhålla trädgården för 30-40.000 besökare är heller inte gjort på en kafferast.

Nästa söndag tar utställningen ”Astrid Lindgrens tavlor – den privata konsten från hennes hem på Dalagatan”  obönhörligen slut. Därefter ska några tavlor restaureras och sen förs all denna privata konst  tillbaka till Stockholm. Vi är stolta över att ha genomfört utställningen och att vi fått så god respons från våra besökare – och jag är säker på att de också i gengäld fått med sig en fördjupad kunskap om Astrid Lindgren.

Nu börjar vi snart arbeta med årets julutställning ”Jul i Bullerbyn” och det stora utställningsprojekt vi skall genomföra nästa sommar!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: