h1

Besök från Italien

augusti 7, 2008

Besökare från snart sagt hela världen passerar oss nu under sommaren. Ofta får vi då nya bevis för hur globalt betydelsefullt Astrid Lindgrens författarskap är. Anna Patrucco Becchi från italienska Genua gästade oss igår (6 augusti) och rapporterade om de stora manifestationer som ägt rum i Genua och Verona i samband med Astrid Lindgrens 100-årsdag förra året.  

A Vimmerby e ritorno var överrubriken på evenemangen, som innehöll allt från kvalificerade föredrag till aktiviteter för och med barn. I Italien är böckerna om Pippi Långstrump välkända och populära, men Anna Patrucco Becchi berättar att intresset för Astrid Lindgrens författarskap i alla dess olika nyanser är ökande.

Intressant är också att se att offentliga institutioner i Genua och Verona stått bakom finansieringen av Astrid Lindgren-jubileet i hög grad; såväl kommunen i Genua som stadens museum och konstmuseum finns med bland finansiärerna. (För övrigt består Veronas stadsvapen i stort sett av en svensk flagga!)

För oss är det ännu en liten bekräftelse på hur starkt Astrid Lindgren berör. Och att hon ensam också är en anledning till att många människor från hela världen reser hit till Vimmerby!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: